Амелия Еърхарт- жената, вдъхновяваща поколения. Проект Just Her- пример за добри практики

На днешния ден, преди 93 години, #Амелия #Еърхарт поставя световен рекорд в летенето на височина от 5 613м с автожир Pitcairn PCA-2.

Амелия Мери Еърхарт е американска авиаторка, сред първите жени пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан.

Президент на организацията „Деветдесет и деветте“, създадена, за да подпомага жените авиатори, тя се превръща в кумир на ранното феминистко движение. Чрез живота и постиженията си тя се отличава като активист в борбата за равни права на мъжете и женитеи наред с постиженията си, спонсорира въвеждането на поправката за равенство между половете в Конституцията на САЩ.

 

Актуалността на темата не намалява и в днешни дни – проект Just Her Erasmus+ допринася за укрепване на равенството между половете и разбирането на неговите исторически корени, както и е своеобразен мост между образованието за възрастни и други сектори.

Проектът има за цел да повиши компетентността на преподавателите на възрастни, така че те да достигнат до #жените #бежанци и #мигранти, да ги приобщят и да им дадат повече възможности, както и да подобрят основните и езиковите им умения.

 

Защото смелата жена, която остава завинаги в небето, е пътеводна звезда не са само за своето време, но и за всеки съвременен човек, който вярва в силата на равноправието и женската личност!

НЕКА ЗАПОЧНЕМ

ПОСТАВЕТЕ НАЧАЛОТО НА СВОЕТО
ОБУЧЕНИЕ

Вдъхновете се и изпратете своето запитване: ние ще Ви насочим по пътя към съвършенството!

ВДЪХНОВЕНИЕ,

ОБУЧЕНИЕ, УСПЕХ

ВАШИЯТ ПЪТ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО

НИКАНОР

качествени курсове за обучение, професионално
развитие, бизнес консултиране и коучинг
услуги на индивидуално и корпоративно ниво

Всички права запазени 2024 ©

Pin It on Pinterest

Share This