Учебен план
“СЕРВИТЬОР – БАРМАН”
ОБСЛУЖВАНЕ НА ЗАВЕДЕНИЯ В ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ
КОД 8110801
Втора степен на професионална квалификация
№ | Наименование на предметите | Теория | Практика | Общ брой часове |
А. | Модул – Теория | 260 | – | 260 |
Материалознание на хранителните продукти. | 18 | – | 18 | |
Технологично обзавеждане на заведенията за хранене. | 18 | – | 18 | |
Сервиране и барманство | 90 | – | 90 | |
Здравословни и безопасни условия на труд. | 12 |
– |
12 |
|
Хигиена на храненето и хранително законодателство. | 12 |
– |
12 |
|
Икономика и отчетност на фирмата. | 36 |
– |
36 |
|
Технология на кулинарна продукция | 20 | – | 20 | |
Чужд език | 42 | – | 42 | |
Професионална етика, естетика и психология | 12 | – | 12 | |
Б | Модул – Практика | – | 400 | 400 |
1. | Практика – Сервиране и барманство | – | 320 | 320 |
2. | Практика – Технология на кулинарната продукция | – | 16 | 16 |
Производствена практика | – | 64 | 64 | |
Всичко А + Б | 260 | 400 | 660 |