Home   Новини   Участие в конференция по проект „Отворени врати към Европа“, Рига

Участие в конференция по проект „Отворени врати към Европа“, Рига

Юни 2016 г. – Avalon Hotel, Рига, Латвия

Конференция по проект Еразъм +
Име на проекта: „Отворени врати към Европа“

Конференцията, в рамките на проект изпълняващ се по програма Еразъм + KA204 „Стратегическо партньорство“, наименование на проекта „Отворени врати към Европа“ ще се проведе в Avalon Hotel в Рига, Латвия, Сряда 01 юни, 2016 г.

Целта на проекта е да подобри качеството на образованието и обучението за възрастни, като предостави на преподавателите и учащите се необходимите инструменти за ефективно преподаване и изучаване на чужд език. Целевите групи са млади хора, безработни в търсене на работа, завършили студенти, търсещи работа в мултинационални компании, новопристигнали имигранти в необходимостта от социална и трудова интеграция и академичният и административният персонал, стремящ се към по-висока позиция в работата си.

На конференцията ще бъдат представени резултатите по проекта и ползите от партньорството. По време на събитието, участниците ще имат възможност да научат повече за структурата и функционирането на Европейската отворена платформа за учители по чужди езици и учащи се – „Отворена Европа”, която се състои от:
• 9 интерактивни езикови курсове – Български, Английски, Френски, Немски, Италиански, Латвийски, Полски, Испански и Турски езици
• Езикова секция Тандем „шарена смесица“
• Уеб семинари
• Библиотека с много разнообразни и полезни ресурси и материали за учители по чужди езици и учащи се.
По време на събитието, участниците ще имат възможност да научат как платформата може да работи за тях, като им помогне да постигнат своите методически или учебни цели, как тя може да се използва в рамките на формалното и неформалното образование за възрастни и др. Ще може да задавате Вашите въпроси към нашите експерти, които са разработвали уроците и учебните материали. Конференцията е отворена за всички заинтересовани лица и представлява особен интерес за преподаватели по чужди езици, учащи се и всички онези, които искат да знаят как да използват платформата по най-ефективен начин за подобряване на чуждоезиковите си умения.

Партньорството по проекта „Отворени врати към Европа” се формира от 7 организации с различна образователна и социална експертиза в областта на формалното и неформалното образование на възрастни, което води до разнообразие на подходи и опит в чуждоезиковото обучение. Испанската обучителна организация DomSpain е координатор на проекта. Партньорите са: Частен университет Collegium Balticum от Полша, Център за обучение LatConsul Ltd от Латвия, Неправителствена организация Les Cultures ONLUS от Италия, Център за развитие на човешките ресурси „Никанор” ООД от България, Университет „USAK” от Турция, и образователен институт Wisamar от Германия.
Ако искате да вземете участие в конференцията, моля свържете се с нас на тел. +35988336023 или на нашия имейл адрес – agency_nikanor@abv.bg.

Повече информация за проекта: www.opendoortoeurope.eu

Comments are closed.
ONLINE ОБУЧЕНИЕ
ВХОД
-